Bagikan ini:

" />
Published On: Sel, Okt 9th, 2018

Ustadz Faizal Khalifah Malam Ini akan Ceramah di Masjid Sirajuddin, Pontianak

Share This
Tags

Masjid Sirajuddin, di jalan Apel, kota Pontianak

Pontianak, CakrabuanaNews.com  —  Ustadz Faizal Khalifah Ilahi Bin Habeebur Rahman adalah seorang dai muda kelahiran Sarawak, Malaysia Timur.

Sejak tahun 2015, Ustadz Faizal Khalif Ilahi aktif  berdakwah di Kota Pontianak, Kalimantan Barat dan telah berdakwah hapir ke seluruh Kalimanta.

Insya Allah, pada 9/10/2018) Ustadz Faizal Khalif Ilahi  akan mengisi ceramah, ba’da maghrib di Masjid Sirajuddin, jalan Apel, kota Pontianak.

Kepakaran Ustadz Faizal Khalif Ilahi dalam bidang ILMU AKHIR ZAMAN (Ilmu Fitan Dan Eskatologi Islam) tak diragukan. Ia merupakan anak murid Ustaz Zulkifli Mohd Ali dan telah mendapat sanad ilmu akhir zaman daripadanya.

Kepakarannya juga dalam bidang pengubatan Islam, Ruqyah Syar’iyyah dan Thibbun Nabawi. Ia telah berpengalaman selama 10 tahun mengubati pelbagai penyakit yang dialami pesakit dengan Ayat Al Quran, Zikir serta Doa amalan Rasulullah Shalallahu Alaihi Wasalam.

Kini fokus dakwah ustaz Faizal Ilahi adalah memberi kesedaran pada umat tentang akhir zaman, tanda-tanda besar kiamat, fitnah dajjal semuanya dikaitkan dengan keadaan dunia sekarang.

Di Kota Pontinak beliau telah memulakan pengajian rutin dengan nama KHAZ(Kajian Hidup Akhir Zaman)yang membahaskan tentang ilmu Eskatologi Islam dan Ruqyah Syar’iyyah. (adz)

About the Author

-

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>